Monday 26 January 2015

El paraíso en las 5 tierras


No en vano este sitio es considerado Patrimonio de la Humanidad-UNESCO ,
La atmósfera que se vive en las 5 tierras, en conjunto con sus maravillosos paisajes,
 te dejará alucinado!!
Viajamos desde la región italiana de Liguria. Tomamos un tren desde la ciudad La Spezia hacia Cinque Terre (verdadero nombre) Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola and Riomaggiore son el nombre de cada una de ellas




Fantasía en cada puerto

La playa rodeandonos

Los colores y la vida abordo

Desde unas escaleras

El ejercicio mañanero  de Felina

Una vista desde el barranco

Amor o odio

El medio de transporte más común

El mejor Gelato es el italiano

Oxidado

La cantina

Baños de sol

Adiós, me despido Cinque Terre , hermoso lugar que inspira a cualquier insípido :D


Espero que te gusten mis fotos, comparte si es así
Haz visitado este lugar?
Que lugares te han inspirado?
Comenta :D


Felina









Typická španělská snídaně

V České republice jsme všichni strašně ve spěchu. Jen zřídka se stane, že máme čas na to si užít snídani. Mnohokrát, jen něco shrábneme z lednice a ve stoje nebo cestou do práce ji v rychlosti sníme.

Když jsem přišla do Španělska, můj postoj ke snídani se naprosto změnil. Španělé ji berou jako jakýsi rituál. Ráno přijdou do práce a za pár hodin si zajdou na snídani, pomalu si ji vychutnávají, popíjí přitom kafe a konverzují s kolegy či přáteli.

Tady jsem se naučila, že je velice důležité se v tom spěchu na chvíli zastavit, zapomenout na chvíli na práci, relaxovat a užívat si mnoho jednoduchých věcí jako například snídani. Poté se cítím méně ve stresu a dokonce si myslím, že potom pracuji efektivněji.



 Musíte vyzkoušet
Tou nejjednodušší a každopádně mou nejoblíbenější snídaní je "entera de tomate". Je to opečená bageta s nastrouhaným rajčatem, solí a olivovým olejem. Můžete si ji dát třeba i s tuňákem nebo španělskou "bramborovou tortilou" navrch. 
Další typickou snídaní jsou takzvané"churros". Podlouhlé těsto, které se podává s šálkem horké čokolády. Rozhodně nemůžete opustit Španělsko, aniž byste ho vyzkoušeli. 






















Španělé také snídají nějaké sladké pečivo jako koblihu, či sendviče na mnoho způsobů.


To, co mě tady překvapilo a zároveň rozesmálo je jídlo, které jsem pojmenovala "lenivá pizza". Je to obyčejná bageta s ingrediencemi tvé oblíbené pizzy navrchu. Španělé jsou opravdu experti na zjednodušování věcí.:)






 Kafe

A nakonec, nemůžeme zapomenout na kafe. Těmi typickými jsou klasické kafe s mlékem  "café con leche" či bez  "café solo". Taky tady často pijí kávu s různými druhy alkoholu, mým nejoblíbenějším je to z whiskey a mlékem. Tady v Cartageně mají speciální kávu nazvanou "Asiático"
Je v ní kondenzované mléko, typický kartagenský likér 43, koňak a skořice. K snídani bych ho moc nedoporučovala. :)

Tak a teď jste připraveni a víte, co si objednat na snídani, pokud se ocitnete ve Španělsku. Jen jednu malou radou na závěr. Nechoďte na ní před desátou hodinou ranní. Dívali by se na vás, jako byste spadli z Marsu.